LUONTO

KESKELLÄ LUONTOA

Eräkeskuksen lähellä on luontoa moneen makuun. Välittömässä läheisyydessä on Kettumäki eli Liesjärven "pururata" upeassa jylhässä maastossa. Vierestä kulkee Ilvesreitistön polku, joka tarjoaa patikoijalle pidempääkin vaellusmahdollisuutta. Ilvesreittiä pääsee myös Liesjärven kansallispuistoon.

Vesille pääsee omasta kanoottirannasta. Valittavana on Liesjärven sileät vedet aina kansallispuistoon asti. Koko järven kiertämällä melontamatkaa tulee hyvinkin 20 km. Liesjärvestä, läheltä Metsäkouluntietä alkaa Turpoonjoki , joka yläosastaan on koskinen ja alaosastaan pelto- ja erämaisen luikerteleva. Kokonaisuudessaan Turpoonjoki on noin 10 km pitkä. Parhaimmillaan joki on yleensä touko-kesäkuussa ja saattaa kuivua kesän lopulla estäen mielekkään melonnan. Ohjatut melontaretket, melontakaluston vuokraus ja kuljetukset takaisin hoituvat kyllä (Erärenki).

Hämeen järviylängöllä on monia luontokohteita , joihin tukikohtana Metsäkouluntietä käyttäen on helppo lähteä. Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistojen lisäksi suosittuja ovat mm. Saaren kansanpuisto. ​Melkuttimet (Iso-Melkutin) ja Pääjärven virkistyalue.